Monday, 31 August 2015

Akik Yaman Hitam Final Color Red Blood Antik (Code:AYHFC003) Sold!!!

Pakai Cincin Perak Sunnah Nabi SAW!!! Siapa pakai cincin perak ikut sunnah dapat pahala!!! Nak lebih lagi pada letak mata dia akik berwarna hitam dapat pahala lebih lagi!!! kerana Nabi pakai cincin perak ikat dengan batu akik daripada yaman berwarna hitam!!! sebut dalam kitab sahih Tarmizi, dalam kitab Taborrani dan ada sebut Kitab Qulibas (Kitab Bab Pakaian).
Penceramah: Ustaz Azhar Idrus
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=XpnCNMKGadU


Akik Yaman Hitam Final Color Red Blood @ Shaft Alabd! (Batu Antik @ Lama!)
Code: AYHFC003
Ukuran batu: 25mm x 20mm x 11mm (anggaran)
Berat batu: 46.45 carat
Offer Terbaik: Sold!!!
Keadaan: Baik, jernih dan tiada retak atau calar. Warna amat manis dan nampak basah (berair). Batu tebal dan cantik!!! Kualiti terjamin. Akik yaman asli dari bumi yaman.
Hubungi atau sms: 017-2249219 (Ghadafi)
Whatsapp atau WeChat: 010-2327673 (Ghadafi)
Catatan: Akik yaman hitam final color red blood amat sukar diperolehi terutama batu jenis antik dan lama dalam keadaan baik. Menjadi buruan peminat akik di tanah arab kepada sesiapa yang mengetahuinya. Permata Akik memang cantik dan dalam kategori "RARE". Keindahan akik yaman yang asli dari bumi yaman hanya mampu dilihat dan dirasai oleh pemilik atau pemakainya sahaja. Indah, unik dan cantik hanya mampu dikatakan. Warna red blood hanya akan kelihatan apabila disuluh dengan cahaya yang terang (LED lamp) kerana batu lama. Final color bermaksud ton no.10 dan akan kelihatan hitam walaupun di bawah cahaya matahari. Warna asal adalah hitam biji kopi. Admin nilai ton warna dari no.1 hingga no.10. Semakin gelap semakin tinggi harganya. Setiap akik yaman mempunyai ton warna tersendiri. Akik yaman adalah batu yang berkah/berkat. Sekiranya Berminat, Sila hubungi admin. Terima kasih.
Catatan2: Batu isi amat tebal. Perlu cahaya yang kuat (lampu LED!) untuk melihat keindahannya apabila di suluh dan warna merah akan kelihatan. (Full Red!!!) Admin perolehi dari collector tanah arab. Harga yang ditawarkan cukup menarik. Siapa cepat dia dapat!!!
- Terima kasih tuan! (COD!) datang terus dari Johor!

5 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. Tak boleh dikurang sedikit ke Tuan? Ni dah terlampau mahal ni...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harga yang saya tawarkan berdasarkan kos dan penilaian saya dalam bidang akik yaman dan ianya telah di jual. Sekiranya tuan berminat, InShaAllah akan datang saya akan bawa masuk lagi akik yaman hitam shaft alabd.

   Delete